top of page
  • Foto van schrijverMarisca

Ingrediënten.

Bij Casita Cacao bereid ik alle producten volledig plantaardig. Mensen vragen me altijd verbaasd hoe dat kan. Je hebt toch slagroom nodig? En boter? En hoe zit dat met de chocolade? Plantaardige voeding is echter enorm populair geworden. Steeds meer mensen kiezen heel bewust voor een plantaardige levensstijl. Het gevolg is dat ook steeds meer bedrijven plantaardige ingrediënten produceren. Er bestaan vele soorten room, boter, chocolade en ga zo maar door. Toch zit er heel veel verschil in de kwaliteit van de ingrediënten. De samenstelling van een ingredient kan heel veel invloed hebben op het eindresultaat van mijn product. Aan mij dus de taak om de ingrediënten zorgvuldig uit te kiezen. Een plantaardige room op basis van rijstemelk of eentje op basis van cashew maakt een groot verschil. Cashew geeft een net iets vollere smaak doordat het minder water bevat. De bonbons worden dus veel romiger. Mijn doel is om het eindresultaat vooral heel erg lekker te laten zijn. Wanneer een klant me na levering berichtjes stuurt met foto's en complimenten ben ik trots. En wanneer de klant verteld dat haar gasten mijn plantaardige taarten lekkerder vond dan 'die andere' dan herinnert ze me er onbedoeld aan dat ik de juiste ingrediënten heb gekozen.
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam.

bottom of page