top of page
  • Foto van schrijverMarisca

Het aanrecht trilde wanneer we de mixer op volle snelheid lieten draaien.

Tess is de oudste dochter van mijn broer. Als klein meisje hielp ze me al in de chocolaterie met het maken van de bonbons. Nou ja, helpen…. de eerste jaren hielp ze me vooral met het proeven van de chocolade. Een chocolatier als tante dat was natuurlijk best bijzonder. Ze deed dan ook ooit haar spreekbeurt over chocolade en ik kwam mee naar school om iets te vertellen over mijn vak. Een paar dagen later kwam de hele klas bij mij in het atelier op bezoek. Tess glom als goed getempereerde chocolade toen ik de klas vertelde dat ze al een hele goede chocolatier was en me regelmatig kwam helpen. Haar spreekbeurt was een succes en ze werd door de meester beloond met een dikke tien! Toen Tess een tiener werd en een bijbaantje zocht was het eigenlijk heel logisch dat ze bij mij aan het werk ging. Ze vond razendsnel haar draai en ik merkte dat ze niet alleen een leuke nicht maar ook een hele leuke collega was. Toen ik mijn aandeel van de chocolaterie verkocht en dus vertrok om opnieuw te beginnen was dat voor haar natuurlijk ook wel even wennen. Ik beloofde haar echter dat zodra er bij Casita Cacao werk genoeg was ik haar direct weer in zou huren als collega. En dat gebeurde. Inmiddels heeft ze haar draai bij Casita Cacao ook weer gevonden. Voordat we de keuken verbouwden kregen we de slappe lach omdat we ontdekten dat wanneer we de mixer op volle snelheid lieten draaien het hele aanrecht met daarop alle spullen trilde. Als grap hielden we het aanrecht altijd samen vast wanneer er gemixt moesten worden.

Steeds vaker komt ze met eigen ideeën en recepten. Soms staan we zwijgend naast elkaar te werken maar meestal zingen we luidkeels mee met de liedjes op de radio. We glaceren de bonbons, kloppen de room, bakken de cake en pakken alles in. Soms bezorgen we samen de bestellingen aan het einde van de dag en krijgen we de slappe lach in de auto. Het aanrecht trilt niet meer wanneer we de mixer aanzetten maar we denken er samen nog vaak aan terug, wat lijkt het alweer lang geleden. De tijd vliegt voorbij wanneer je zoveel lol hebt samen.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam.

bottom of page