top of page
  • Foto van schrijverMarisca

De liefde voor het bakken.

Als klein meisje keek ik altijd vol verwondering naar de bakkunsten van mijn vader. Mijn vader stond niet vaak in de keuken maar voor de verjaardagen spendeerde hij er vele uren om de lekkerste taarten te creëren. Bananensoezen waren denk ik wel zijn specialiteit, iedereen in de familie kende ze. Toch herinner ik mij ook nog heel goed de Russische appeltaart. In mijn herinnering was dit een mierzoete taart van wel vier lagen. Een mix van room, rozijnen en rum. Mijn vader hield zich redelijk aan het recept maar met de alcohol schoot hij altijd 'per ongeluk' uit. Het was eigenlijk niet meer verantwoord om naar huis te rijden wanneer je deze taart had gegeten op de verjaardag. De Schwarzwalder torte was ook een bekende. Wanneer je één punt van zijn formaat had gegeten zat je de rest van de avond met een volle buik op de bank. Iedereen riep bij de bestelling dan ook standaard; 'wel een klein puntje hè Derk, niet zo'n grote'. Het is jammer dat ik mijn creaties niet meer aan mijn vader kan laten zien. Ik weet zeker dat hij graag met mij in de keuken had gestaan om mij te voorzien van advies of om net dat extra scheutje alcohol toe te voegen. Gelukkig heb ik van mijn moeder een deel van het bakgereedschap van mijn vader gekregen. Zo is hij er toch altijd een beetje bij.
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam.

bottom of page